Hoe kan ik een overeenkomst aanvragen?


MCA vergoedt alleen zorg geleverd door gecontracteerde zorgaanbieders. Vanwege de specifieke doelgroep, contracteren we voor de RZA per COA opvanglocatie een beperkt aantal zorgaanbieders. Voor bestaande locaties heeft MCA voldoende zorg ingekocht. 

 

Nieuwe locaties

Als er een nieuwe COA locatie opent, neemt  MCA zelf contact op met zorgaanbieders in de nabijheid van deze opvanglocatie. Deze zorgaanbieders worden in de meeste gevallen telefonisch benaderd. De verder benodigde informatie wordt schriftelijk uitgewisseld.

 

Als een asielzoeker niet op een COA opvanglocatie woont, kan de zorg niet vooraf door MCA gecontracteerd worden. Wanneer een asielzoeker die niet op een COA opvanglocatie woont zich bij u meldt, kunt u via onderstaand formulier een contractaanvraag indienen bij MCA.

 

Vervolgens wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een overeenkomst. Pas wanneer u een overeenkomst met MCA heeft, kunt u zorg bij MCA declareren.

 

 


 
 

 

 

Over MCA

Menzis COA
Administratie
(MCA) is als
opdrachtnemer namens Menzis verantwoordelijk voor de gehele organisatie van beschikbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg aan asielzoekers zoals bepaald in de Regeling Zorg Asielzoekers.

Lees meer »

 

Regeling Zorg Asielzoekers

Wilt u weten wat er vergoed wordt voor asielzoekers? Download hier de RZA voor 2017.  

 

Direct contact

Hulp of advies nodig?
U kunt op verschillende
manieren contact met
ons opnemen.

Lees meer »

 

Gezondheidscentrum Asielzoekers (GC A) 

GC A is voor asielzoekers het eerste aanspreekpunt voor medische zorg.  
U kunt hen bereiken via: 
088 - 112 2 112: GC A Praktijklijn
(Voor 'zittend ziekenvervoer'
kies voor optie 3).
Website: www.gcasielzoekers.nl

 

Nieuwsbrief

Klik hier om op de hoogte blijven over de zorg voor asielzoekers.